Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Rau­ta­tie­läi­set ra­ken­nut­ti­vat ri­vi­ta­lon Ro­va­nie­men Ete­lä­rin­teel­le 60 vuotta sitten – lauan­tai­na siellä juh­li­taan

Kolmannen kaupunginosan vanhin rivitaloyhtiö täyttää 60 vuotta.
Kolmannen kaupunginosan vanhin rivitaloyhtiö täyttää 60 vuotta.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Vuonna 1961 Etelärinteelle valmistui 25 asunnon rivitaloyhtiö, jonka rautatieläiset rakennuttivat itselleen. Ensi lauantaina tämä Kolmannen kaupunginosan vanhin rivitaloyhtiö juhlii 60-vuotissyntymäpäiviään.

As.oy Etelärinne 28:n rakennukset ovat arkkitehti Kerttu Veltheimin suunnittelemia. Kahdessa tasossa sijaitsevien huoneistojen arkkitehtuuri korotettuine kattoineen ja katon rajassa olevine ikkunoineen on asukkaiden mukaan kestänyt upeasti aikaa.

Alueella on pieniä puutarhamaisia pihoja, joiden rehevät kasvustot hurmaavat kesäisin. Talvisin pikkulinnut nauttivat alueen ruokintapaikoista sekä vanhan puuston ja pensaiden tarjoamista suojapaikoista.

Taloyhtiön asukkaat kutsuvat nyt entisiä asukkaita, naapureita ja kaikkia kiinnostuneita juhlistamaan 60-vuotiasta kotiaan. Luvassa on syntymäpäiväherkkuja, muistelua asuinalueen historiasta sekä pieni Etelärinteen vuosikymmenet -tietovisa.

Nähtävillä on myös taloyhtiön yhteisiin tiloihin valmistunut seinämaalaus, joka tilattiin 60-vuotissynttäreiden kunniaksi kuvataideopettaja Leena Nykäsen kuvataideryhmältä.

As.oy Etelärinne 28:n 60-vuotissynttärit la 11.9. klo 13–14 Yläkatu 1 C:n kerhohuoneessa.
-
Kuva: Jussi Pohjavirta