Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ranua kysyy kun­ta­lai­sil­taan, mihin 10 000 euron mää­rä­ra­han voisi käyttää – eh­do­tuk­sia otetaan vastaan

Mihin käyttäisit 10 000 euroa kotikunnassasi? Tätä kysytään Ranualla, jossa kuntalaiset pääsevät osallistumaan kunnan budjetin valmisteluun.

Ranuan kunta on varannut ensi vuoden talousarvioon 10 000 euron määrärahan osallistuvaan budjetointiin. Se tarkoittaa, että kuntalaiset voivat ehdottaa kohteita, joihin määrärahan voisi käyttää.

Ehdotuksen toteuttaminen voi vaatia koko 10 000 euron määrärahan tai vain osan siitä. Ehdotusten tulee olla toteuttavissa määrärahalla Ranualla, olla kunnan toimivallassa sekä säännösten ja lainsäädännön mukaisia.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden osallisuutta yhteisistä asioista, vahvistaa paikallisia yhteisöjä, kehittää asuinalueita ja tukea asukkaiden hyvinvointia, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Ideoita rahan käytöstä voi lähettää kunnan verkkosivujen kautta, sähköpostitse otsikolla "Osallistuva budjetointi" osoitteeseen kirjaamo@ranua.fi

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.