pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ra­han­ja­ko­myl­ly pyörii: hal­li­tus jakaa bud­je­tis­sa avo­kä­ti­ses­ti rahaa, jota ei vielä ole tie­nat­tu

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen ensimmäinen tulo- ja menoarvioesitys alleviivaa politiikan käännöstä vasempaan päin. Kun edellinen hallitus Juha Sipilän johdolla laittoi Suomea kuntoon säästämällä sieltä ja täältä, nyt suunta muuttuu. Tämä hallitus on anteliaana. Pieniä eläkkeitä korotetaan, jos kohta ei aivan vaalilupausten mukaisesti. Perusturvaa eli työttömyysturvan peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea korotetaan, samoin vähimmäismääräisiä päivärahaetuuksia. Opiskelijoiden huoltajakorotus nousee ja opintoraha sidotaan indeksiin. Yksinhuoltajien lapsilisään tulee korotus. Koulutus saa tuntuvasti lisää rahaa, samoin kehitysyhteistyö ja luonnonsuojelu. Vanhustenhoitoon tuodaan 0,7 hoitajamitoitus ja lisää rahaa.

Hallitus käyttää pysyviin menolisäyksiin 1,1 miljardia euroa eli etupainotteisesti pääosan hallitusohjelmassaan sopimista. Raha toki menee hyviin tarkoituksiin: heikommassa asemassa oleville, koulutukseen, luontoon ja kehitysapuun.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa