Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Raha on rat­kai­su, ikä vi­hol­li­nen

Miksi töissäkäymisen ikärajaksi on asetettu 16 vuotta? Mikseivät yläkouluikäiset saisi tehdä töitä ansaitakseen oman rahansa? Monilla yläkouluikäisillä, erityisesti 14–15-vuotiailla on jo jatkuvia menoja. Rahaa menee bussimatkoihin, harrastuksiin, erilaisiin palveluihin ja osittain myös vaatteisiin ja ruokaan. Nuoret tarvitsevat nykyisin käyttöön omaa rahaa. Yläkouluikäisillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tehdä töitä ansaitakseen, eikä kaikkien perheillä tai suvuilla ole sitä rahaa antaa. Lukioikäisten tilanne tässä asiassa on parempi, sillä iän puolesta töiden saanti on mahdollista.

Nykypäivänä rahaa ei enää juurikaan tienata tekemällä töitä naapurille, eikä lapsenvahtinakaan saa periaatteessa työskennellä ennen 16 vuoden ikää. 13–15-vuotiaiden työmahdollisuudet ovat siis surkeat, eikä rahaa tule juuri mistään, jos sitä ei oman perheen sisältä saa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.