Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Toni ajelee työk­seen ympäri Eu­roop­paa keräten paik­ka­tie­to­ja äly­lait­tei­den kart­toi­hin

Jututimme espanjalaisen Toni Rocan, kun hän piipahti kuvausautollaan Kemissä ja Simossa päivittämässä tiedot tietöistä Here-karttoihin. Matka jatkui heti Ruotsiin ja Norjaan.

Toni Roca on ajanut kuukausia yhtä soittoa ympäri Eurooppaa paikkatietoa keräten.
Toni Roca on ajanut kuukausia yhtä soittoa ympäri Eurooppaa paikkatietoa keräten.
Kuva: Henripekka Kallio

Maailmanlaajuiset kartta- ja navigointipalvelut löytyvät nykyään lähes kaikista älylaitteista ja ne ovat uskomattoman tarkkoja ja toimivia. Siitä saadaan kiittää espanjalaista Toni Rocaa ja muita hänen kaltaisiaan karttojen päivittäjiä.

Lapin Kansa yhytti Rocan perjantaiaamuna Kemin keskustasta, missä tämä oli juuri lähdössä kuvausautollaan nelostielle Simoa kohti tarkentamaan Here-karttojen tietoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.