Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pyö­räi­li­jän va­hin­gos­sa ampunut met­säs­tä­jä veti va­li­tuk­sen­sa pois Ro­va­nie­men ho­vi­oi­keu­des­ta – kä­rä­jä­oi­keu­den päätös jää voimaan

Urho Kekkosen kansallispuistossa reilu vuosi sitten pyöräilijän vahingossa ampunut metsästäjä on vetänyt valituksensa pois Rovaniemen hovioikeudesta. Käräjäoikeuden päätös jää näin ollen pysyväksi.

Metsästäjä tuomittiin vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeustuomioon törkeästä kuolemantuottamuksesta ja metsästysrikoksesta.

Lisäksi mies velvoitetaan korvaamaan asianomistajille oikeudenkäyntikuluja yhtensä noin 17 000 euroa ja muita korvauksia noin 25 000 euroa.

Mies on kertonut, että hän oli luullut pyöräilijää aiemmin näkemäkseen metsoksi. Välimatkaa oli ollut noin sata metriä. Hän oli ottanut kiväärin ja tarkastellut näkemäänsä kiikarilla. Mies oli päättänyt olla jo ampumatta, mutta kun hän oli laittanut varmistinta takaisin päälle, ase oli vahingossa lauennut.

Reitillä maastopyöräilemässä ystäviensä kanssa ollut mies sai laukauksesta osuman ylävartaloonsa ja menehtyi tapahtumapaikalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.