Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Pyö­räi­li­jän va­hin­gos­sa ampunut met­säs­tä­jä veti va­li­tuk­sen­sa pois Ro­va­nie­men ho­vi­oi­keu­des­ta – kä­rä­jä­oi­keu­den päätös jää voimaan

Urho Kekkosen kansallispuistossa reilu vuosi sitten pyöräilijän vahingossa ampunut metsästäjä on vetänyt valituksensa pois Rovaniemen hovioikeudesta. Käräjäoikeuden päätös jää näin ollen pysyväksi.

Metsästäjä tuomittiin vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeustuomioon törkeästä kuolemantuottamuksesta ja metsästysrikoksesta.

Lisäksi mies velvoitetaan korvaamaan asianomistajille oikeudenkäyntikuluja yhtensä noin 17 000 euroa ja muita korvauksia noin 25 000 euroa.

Mies on kertonut, että hän oli luullut pyöräilijää aiemmin näkemäkseen metsoksi. Välimatkaa oli ollut noin sata metriä. Hän oli ottanut kiväärin ja tarkastellut näkemäänsä kiikarilla. Mies oli päättänyt olla jo ampumatta, mutta kun hän oli laittanut varmistinta takaisin päälle, ase oli vahingossa lauennut.

Reitillä maastopyöräilemässä ystäviensä kanssa ollut mies sai laukauksesta osuman ylävartaloonsa ja menehtyi tapahtumapaikalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.