Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Puun­kor­jaa­jat uh­ka­si­vat joutua yli­mää­räi­sel­le 100 ki­lo­met­rin aa­mu­len­kil­le – Muut­tu­vat säännöt ja au­ki­olo­ajat ras­saa­vat ra­ja-ar­kea Pel­los­sa

Mämmilästä pitää lähteä Ruotsin Kaartiseen metsätöihin aamukuudelta. Työmatkalaiset pääsevät nyt myös yöllä rajan yli.

Pellon Mämmilästä lähtee useamman kerran vuorokaudessa auto kohti Ruotsin Kaartista. Mämmilästä on matkaa Suomen rajanylityspaikkaan kymmenen kilometriä, josta matka jatkuu vielä 33 kilometriä Ruotsin Kaartisen metsätyömaalle.

Jorma Mämmilä on tehnyt metsätöitä Ruotsissa nelisenkymmentä vuotta ja poika Leevi on seurannut isänsä jalanjälkiä. Tuore metsäkoneenkuljettaja on perheyrityksen moton ratissa toisessa vuorossa.

– Talviteiden aikaan pitää saada leimikko hoidettua. Nyt pääsemme menemään jängän yli töihin, joka ei kesäkelillä enää ole mahdollista. Työmaalla tehdään töitä aamukuudesta puolilleöin, kertoo Jorma Mämmilä.

Kohta vuoden on Ruotsin Neistenkankaalta Suomen Pellossa töissä käyvä Kurt Rova asioinut suomalaisten rajavartijoiden kanssa. Ruotsin kansalaisena Rova on esittänyt työnantajan todistuksen rajan ylittämisen välttämättömyydestä. Puomi nostetaan pois edestä, jos maahantuloedellytykset täyttyvät.
Kohta vuoden on Ruotsin Neistenkankaalta Suomen Pellossa töissä käyvä Kurt Rova asioinut suomalaisten rajavartijoiden kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.