Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pulma rat­ke­si, mutta ongelma jäi – ra­ha­pe­li­sys­tee­miim­me tar­vi­taan isoja muu­tok­sia

Pääkirjoitus // 19.10.2021

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Vanha sanonta sopii Veikkaus-rahakiistaan, joka ratkesi, kun hallitus löysi budjetistaan rahaa edunsaajia uhanneiden leikkausten kompensoimiseen. Pulma ratkesi, mutta pääongelma on yhä ratkaisematta, mikä tarkoittaa, että nähty näytelmä voi toistua ensi syksynä.

Veikkauksen pelitoiminnan puhdas tuotto oli vielä 2019 hurjat 1,7 miljardia euroa. Summa putosi 400 miljoonalla eurolla 2020, mikä johtui paitsi koronasta myös pelikoneiden karsimisesta, millä Veikkaus on pyrkinyt vähentämään peliriippuvuutta.

Kyseessä oli pakkotoimi, sillä Suomi on saanut EU:lta poikkeusluvan valtiolliseen pelimonopoliinsa nimenomaan sillä verukkeella, että pelihaittoja voidaan näin ennaltaehkäistä parhaiten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.