pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pre­si­dent­ti Vla­di­mir Putin ei tin­ki­nyt pa­to­lo­gi­ses­ta pal­tu­ri­pu­he­lin­jas­taan edes kan­sal­li­se­na voi­ton­päi­vä­nä – Venäjän kun­nias­ta ei ole mitään jäl­jel­lä

Pääkirjoitus // 10.5.2022

Mikään ei ole pyhää Venäjän presidentille Vladimir Putinille – ei edes voitonpäivä, jota on kutsuttu maan tärkeimmäksi pyhäpäiväksi. Juhlapuheessaan Punaisella torilla Putin toisti samoja valheita, joita häneltä on kuultu Ukrainan sodan aikana ja jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Voitonpäivä on Venäjällä arvostettu juhlapyhä, jolloin venäläiset muistelevat paitsi Neuvostoliiton natsi-Saksasta ja sen diktaattorista Adolf Hitleristä toisessa maailmansodassa saavuttamaa voittoa myös sodan uhreja. Sota vei lähes 11 miljoonan neuvostosotilaan ja 16 miljoonan -siviilin hengen, jos mukaan ei lasketa diktaattori Josif Stalinin murhaamia neuvostokansalaisia.