Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö va­roit­taa ydin­asei­den uhista her­käs­sä so­ta­ti­lan­tees­sa – "A­to­mia­sei­den käytön uhka on val­ta­va, ja se tar­koit­tai­si sitten loppua"

Politiikan toimittajien eteen asteli torstaina turvallisuudesta ja taloudesta huolestunut presidentti. Sauli Niinistö toivoi kaikkien Euroopan maiden ymmärtäneen sen, ettei Eurooppa voi eikä sen ole syytä tukeutua vain Yhdysvaltoihin. Kotimaasta Niinistön huolena oli talous.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa torstaiaamuna, että koko ajan on syytä pitää takaraivossa se ydinaseiden käytön uhka.

– Kun maailmanlopun aseita on kerran käytössä, niin niiden uhkaa ei sovi unohtaa, Niinistö muistutti.

Hän painotti, että ydinaseiden käyttäminen tarkoittaisi käytännössä kaiken loppua.

– Kyllä herkällä tässä ollaan, siitä kertovat esimerkiksi droonien palat Romaniassa, Niinistö sanoi viitaten Venäjän Ukraina-sodan aiheuttamaan jännitykseen Euroopassa ja Nato-maiden rajoilla.

Hänen mukaansa elokuun alussa Saudi-Arabian Jeddassa pidetyn Ukraina-kokouksen anti oli Ukrainan antaman rauhansopimusehdotuksen konkretia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.