Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pre­si­den­tin on syytä oikoa pu­hei­taan

Tasavallan presidentti lausui eriskummallisen lauseen äärettömän paljon nousseista elintarvikkeiden hinnoista, mikä on johtunut hänen sanojensa mukaan ainoastaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Toki ylipäällikkömme tiesi asian oikeankin puolen: Yhdysvallat rakenteli sotaa Eurooppaan jo vuodesta 2014 saakka, kun joutui palaamaan onnettomalta Georgian-matkalta takaisin omien alueidensa vesille.

Tähän rulettiin Yhdysvallat sai liittolaisekseen myös pientä Suomea johtavan presidenttimme, joka uskoi tilaisuutensa tulleen ja vastasi Bidenin kutsuun lentäen oitis Amerikan-kollegansa luokse, kuten isoon kutsuun piti vastatakin. Sieltä palattuaan hän ryhtyi puhumaan suoranaista puppua omilleen, miten Yhdysvallat avustaa Ukrainaa aseillaan, mutta jätti mainitsematta, että niidenkin aseiden antajat ovat yhtä lailla vastuussa siitä, että lapsia ja siviiliväkeä kuolee.

Tämän vuoksi me toisinajattelijat haluaisimme Niinistön täsmentävän puheitaan. Minkä tähden hän kiertää jatkuvasti totuutta, että Yhdysvallat ottaa osaa Ukrainan sotaan hyökkäävästi eikä hiipien kuin bengalin tiikeri saaliinsa kimppuun? Olisiko parempi sanoa, että presidenttimme lähti tielle, mistä ei löydy pakoreittiä takaisin? Niinpä hänen on tanssittava, kun soitetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.