Pääkirjoitus: Kunta 2.0 on jo ovella: Kun so­te-taak­ka karisee har­teil­ta, kun­nas­ta tulee ennen kaikkea kas­vat­ta­ja, kou­lut­ta­ja ja hyvän elin­ym­pä­ris­tön tur­vaa­ja

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pre­si­den­tin on syytä oikoa pu­hei­taan

Tasavallan presidentti lausui eriskummallisen lauseen äärettömän paljon nousseista elintarvikkeiden hinnoista, mikä on johtunut hänen sanojensa mukaan ainoastaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Toki ylipäällikkömme tiesi asian oikeankin puolen: Yhdysvallat rakenteli sotaa Eurooppaan jo vuodesta 2014 saakka, kun joutui palaamaan onnettomalta Georgian-matkalta takaisin omien alueidensa vesille.

Tähän rulettiin Yhdysvallat sai liittolaisekseen myös pientä Suomea johtavan presidenttimme, joka uskoi tilaisuutensa tulleen ja vastasi Bidenin kutsuun lentäen oitis Amerikan-kollegansa luokse, kuten isoon kutsuun piti vastatakin. Sieltä palattuaan hän ryhtyi puhumaan suoranaista puppua omilleen, miten Yhdysvallat avustaa Ukrainaa aseillaan, mutta jätti mainitsematta, että niidenkin aseiden antajat ovat yhtä lailla vastuussa siitä, että lapsia ja siviiliväkeä kuolee.