Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Po­ron­fi­lee jäi ke­vääl­lä ho­tel­lin va­ras­toon – mat­kai­lu vai­kut­taa po­ron­li­han me­nek­kiin

Ostamme ainakin puolet viime vuoden määrästä, Lapland Hotels -ravintoloiden keittiöpäällikkö sanoo.

Lapland Hotels -ketjun ravintoloiden keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ylistää poronkieltä.

– Savustetun kielen koostumus on huippuhyvä, ja pinnasta saa rapean. On hyvä, että ruhonosia käytetään aiempaa monipuolisemmin. Fileestä ja käristyksestä saa aina hyvän, mutta teehän poronkielestä täydellinen. Se haastaa enemmän meidän kokkeja, hän kuvailee.

Pian hotelliketjun ravintoloihin ostetaan taas tuoretta poronlihaa. Mäntykangas arvioi, että tavallisesti sitä tarvitaan tuhansia kiloja vuodessa. Koronan vuoksi tarvetta on vaikeampi ennakoida.

– Tämä on ihan arpapeliä nyt, kun ei tiedä tulevasta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi