tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Po­liit­ti­sen vä­ki­val­lan vaara väijyy Suo­mes­sa­kin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on joutunut selittelemään some-sanomisiaan sen jälkeen, kun Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät Yhdysvaltojen kongressiin. Vaalitappionsa edelleen kiistävän presidentin yllytyksestä käynnistyneessä hyökkäyksessä kuoli viisi henkilöä, joista yksi oli poliisi.

Halla-aho ja moni muu perussuomalaispoliitikko on tunnustautunut Trumpin kannattajaksi. Kesäkuussa 2019 Halla-aho kertoi Twitterissä Trumpin olevan "parasta, mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut pitkään aikaan". Puolueen varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Laura Huhtasaari on ehdottanut Trumpille Nobelin rauhanpalkintoa ja kehunut idoliaan estotta somessa myös kongressihyökkäyksen jälkeen.

Vaikka Halla-aho on tuominnut Yhdysvalloissa nähdyn väkivallan, hän kertoo olevansa yhä sitä mieltä, että "Trump oli 2016 tervetullut ilmiö Yhdysvaltain politiikkaan ja maailmanpolitiikkaan ylipäätään", ja että "Trump oli tervetullut vastavoima kulttuurivasemmistolaiselle liberalismille" (HS 8.1.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.