kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Poimi pöytään nok­ko­nen ja voi­kuk­ka –  Vil­li­vi­han­nes­ten sa­to­kau­si on Suo­mes­sa pitkä ja jo­ka­mie­hen oi­keu­det sal­li­vat laajat ke­räi­ly­oi­keu­det

Horta on ilmaista lähiruokaa ja useimmiten ravintoarvoiltaan superruokaa.Aina ei tarvitse mennä omaa pihaa kauemmaksi. Nokkosta ja voikukkaa löytyy kaikkialta.

Pizzan päälle sopivat monenlaiset villiyrtit, niistä nokkonen ja voikukka ovat helpompia löydettäviä ja varmasti tunnistettavia. Vuohenjuusto ja voikukkasiirappi viimeistelevät herkun.
Pizzan päälle sopivat monenlaiset villiyrtit, niistä nokkonen ja voikukka ovat helpompia löydettäviä ja varmasti tunnistettavia. Vuohenjuusto ja voikukkasiirappi viimeistelevät herkun.
Kuva: Nanna Rintala

Nokkonen ja voikukka ovat helposti tunnistettavia ja monikäyttöisiä villiyrttejä. Nämä rikkaruohoksi mielletyt kasvit ovat oiva portti hortoilun mielenkiintoiseen maailmaan.

Horta on ilmaista lähiruokaa ja useimmiten ravintoarvoiltaan superruokaa. Villivihannesten satokausi on Suomessa pitkä ja jokamiehen oikeudet sallivat laajat keräilyoikeudet. Aina ei tarvitse mennä omaa pihaa kauemmaksi. Nokkosta ja voikukkaa löytyy kaikkialta.