Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Suo­meen kai­va­taan va­paa­eh­toi­sia las­ke­maan ki­ma­lai­sia – "Olisi suo­ta­vaa, että ha­vain­noin­ti olisi ja­kau­tu­nut ta­sai­sem­min koko Suomen alueel­le"

Tutkijat kaipaavat lisää vapaaehtoisia kimalaisten laskijoita Pohjois-Suomeen. Pölyttäjäkatoa selvitetään laskemalla kimalaisia esimerkiksi oman kotipihan lähiympäristössä.

Kukkakedot ovat Pohjois-Suomessa komeimmillaan, mutta kimalaisia niillä ei kovin paljon näy. Liittyykö tämä nyt siihen paljon puhuttuun pölyttäjäkatoon?

– Juhannuksen alla on ihan normaalia, että kimalaisia ei ole kovin paljoa liikkeellä, rauhoittelee Suomen ympäristökeskuksen tutkija Janne Heliölä.

– Kuningattaret hoitavat pesissään toukkia, eivätkä uudet työläiset ole vielä syntyneet, hän selittää.

Ilmeisesti kuningattarilla on kuitenkin pyyhkinyt keväällä hyvin, sillä Luonnonvarakeskus kertoi äskettäin, että mustikan pölytys näyttäisi onnistuneen jopa pitkäaikaista keskiarvoa paremmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.