kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pienten asun­to­jen vuokrat ke­hit­tyi­vät Lapin kau­pun­geis­sa huh­ti-ke­sä­kuus­sa reaa­li­ses­ti alas­päin vuo­den­ta­kai­seen ver­rat­tu­na – Ro­va­nie­men edul­li­sim­mat vuok­raneliöt si­jait­se­vat Ou­nas­rin­teel­lä ja Kor­ka­lo­vaa­ras­sa, katso tilasto

Tilastokeskus on julkistanut kakkoskvartaalin eli huhti-kesäkuun vuokratilastot tältä vuodelta. Lapista vapaarahoitteisten asuntojen vuokrahintoja on kerätty Rovaniemeltä, Kemistä ja Torniosta.

Lapin kaupungeissa yksiöiden ja kaksioiden vuokrahinnat nousivat vuoden toisella neljänneksellä nimellisesti keskimäärin noin puolitoista prosenttia verrattuna viime vuoden kakkoskvartaaliin.

Kun otetaan huomioon tämän vuoden kesäkuussa jo yli seitsemään prosenttiin kivunnut inflaatio, ovat keskimääräiset vuokrahinnat reaalisesti laskeneet useita prosenttiyksiöitä viime vuoden tarkastelujaksoon nähden.

Alla olevasta taulukosta käy ilmi, että edullisimmat vuokraneliöt maakuntakeskus Rovaniemellä sijaitsevat Ounasrinteellä ja Korkalovaarassa.

Pikku-BerliiniHepolan osalta yksiöiden tietoja ei ollut saatavilla kummallakaan tarkastelujaksolla. PullinrantaKiirunan osalta kaksioiden vuokrahintatietoja huhti-kesäkuulta 2021 ei ollut saatavilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.