Työtaistelut: SAK ja jä­sen­lii­tot aloit­ta­vat po­liit­ti­set työ­tais­te­lu­toi­met ensi vii­kol­la – EK:n Hä­kä­mies toi­min­ta­päi­vis­tä: Ää­rim­mäi­sen huo­les­tut­ta­vaa

kolumni: Jos Jasper Pääk­kö­nen sai Inarin ran­nal­ta paikan luk­sus­mat­kai­luun, saako myös Veikko Le­so­nen?

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen en­sim­mäi­nen bud­jet­ti jatkaa valtion vel­kaan­tu­mis­ta en­ti­seen tahtiin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pe­rusoi­keu­det ja -pal­ve­lut kuu­lu­vat kai­kil­le – CP-vam­mai­nen Osku Timonen käy baa­ris­sa siinä missä muutkin

Vammaisten ihmisten alkoholinkäyttöön pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin: kohtuudella voi nauttia, mutta riippuvuuden riskitekijät kannattaa ottaa huomioon. Vammaisia päihteidenkäyttäjiä on tutkittu hyvin vähän, vaikka heitä on Suomessa kymmeniätuhansia.

Yhteisöpedagogi Osku Timosen alkoholinkäyttö liittyy vahvasti sosiaalisiin tilanteisiin, joissa tavoitteena ei ole humaltuminen, vaan rentoutuminen ja ajanvietto kavereiden kanssa.

– Viini, lonkero ja olut ovat suosikkijuomiani. Käyn kavereiden kanssa syömässä, istumassa iltaa ja maistelemassa oluita tai viinejä. On kiva kokeilla erilaisia makuja ja testata valikoimia.

Timosella, 38, on lievä CP-vamma. Hän kertoo käyttävänsä alkoholia kohtuudella, mutta kertoo kohdanneensa ennakkoluuloja vammansa vuoksi. Hän sanoo, että ihmisen muut ominaisuudet jäävät helposti vamman varjoon.

Olut maistuu esimerkiksi saunan jälkeen tai jääkiekkomatsia katsoessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.