Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Pertti Lamberg ni­mi­tet­ty AA Sakatti Mining Oy:n johtoon – geologi aloit­taa yhtiön toi­mi­tus­joh­ta­ja­na ke­sä­kuus­sa

Lamberg jättää pestinsä kaivosyhtiö Keliber Oy:ssä.

Lamberg on työskennellyt aiemmin kaivosyhtiö Keliber Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa AA Sakatti Mining Oy:ssä kesäkuun alussa.
Lamberg on työskennellyt aiemmin kaivosyhtiö Keliber Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa AA Sakatti Mining Oy:ssä kesäkuun alussa.
Kuva: Peura Pekka

AA Sakatti Mining Oy on nimittänyt geologian tohtori Pertti Lambergin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi ja Sakatin hankkeen projektijohtajaksi. Yhtiö tiedotti asiasta keskiviikkona.

Lamberg siirtyy AA Sakatti Miningiin Keliber Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Hän aloittaa AA Sakatti Mining Oy:ssä kesäkuun alussa.

Pertti Lamberg on 55-vuotias geologi, tutkija ja johtaja, jolla on kolmenkymmenen vuoden kokemus kaivosteollisuudesta. Hän on toiminut kaivosyhtiö Keliber Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2016. 

Tätä ennen hän toimi muun muassa geometallurgian professorina Luulajan teknillisessä yliopistossa Ruotsissa ja teki pitkän uran Outokummun ja Outotecin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä.

Koulutukseltaan Lamberg on geologi, ja hän on väitellyt tohtoriksi Turun yliopistosta aiheenaan sulfidisten nikkelimalmien etsintä. Hänen osaamisensa ulottuu geologiasta ja mineralogiasta rikastusprosesseihin, kannattavuustarkasteluihin ja kaivoshankkeiden johtamiseen.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta liittyä mukaan Sakatin projektiin. Esiintymä on erittäin lupaava, projektia on kehitetty vastuullisesti ja sitä vie eteenpäin kansainvälinen kaivosyhtiö, jolla on resursseja ja osaamista, kertoo Pertti Lamberg.

Sakatin esiintymä sijaitsee 15 kilometriä Sodankylästä pohjoiseen ja se on yksi Euroopan rikkaimmista monimetalliesiintymistä. Sakatin mineraaliesiintymä löydettiin vuonna 2009 ja hankkeen ensimmäinen alustava kannattavuusselvitys valmistui syksyllä 2019.

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen on määrä valmistua kevään aikana, jolloin hanke etenee lupahakemusprosessiin.

AA Sakatti Mining Oy on Anglo Americanin suomalainen tytäryhtiö. Yli 100-vuotias Anglo American on yksi maailman suurimmista kaivosyhtiöistä. Yhtiö työllistää maailmanlaajuisesti noin 64 000 työntekijää.