Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lu­alue

Pel­ti­pai­lak­ka-pod­cast: Ro­va­nie­me­läi­set Tanja Koi­vu­maa ja Tuire Salmela har­ras­ta­vat free­ri­de-kelk­kai­lua, mutta viih­ty­vät myös rei­teil­lä

-
Kuva: Lapin Kansa

Moottorikelkkailu mielletään helposti miesten maailmaksi. Jos naisia on mukana, heidän ajatellaan istuvan lähinnä kyydissä ja ihailevan maisemia.

Todellisuus on kuitenkin toista jo tälläkin saralla. Naiset harrastavat kelkkailua koko ajan enemmän, ja esimerkiksi sosiaalisesta mediasta löytyy nopealla haulla useampia naisten harrastusporukoita sekä kaikille naisharrastajille tarkoitettu Kelkkamimmit-ryhmä.

Naiset kilpailevat, retkeilevät ja ajavat syvän lumen kelkoilla siinä kuin äijät.

Rovaniemeläiset Tuire Salmela ja Tanja Koivumaa harrastavat freeride-kelkkailua.
Rovaniemeläiset Tuire Salmela ja Tanja Koivumaa harrastavat freeride-kelkkailua.
Kuva: Tapio Nykänen

Rovaniemeläiset Tuire Salmela ja Tanja Koivumaa harrastavat erityisesti freeride-kelkkailua, mutta viihtyvät myös reiteillä. Monet reissuista ovat niin sanottuja tyttöjen reissuja – mukana ei ole miehiä, vaikka näillä haluja olisikin.

Peltipailakka -podcastin seitsemännessä jaksossa puhutaan naisten kelkkaharrastuksesta. Mikä kelkoissa ja ajamisessa viehättää, ja miksi juuri puuterilumi vetää puoleensa?