ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Pel­los­sa ideoitu Mie­ko­jär­ven kan­sal­lis­puis­to olisi mi­ni­ko­koi­nen – suo­jel­ta­vaa siellä ainakin on tar­peek­si, sanoo esi­sel­vi­tyk­sen tehnyt biologi

Miekojärven alueelta löytyy riittävästi luontoarvoja kansallispuistoksi.

Pellon kunnan ideoimalle Miekojärven kansallispuistolle voi hyvinkin löytyä luonnonsuojelulliset perusteet. Näin arvioi hankkeen toteutettavuusselvityksen tehnyt konsulttiyhtiö FCG.

– Kyllä se täyttää ne kriteerit, projektipäällikkö Kristian Sievers FCG:stä sanoo.

Kunnan tilaamassa selvityksessä esitetään neljä vaihtoehtoa puiston rajaukselle. Kaikki keskittyvät Miekojärven Vaarasaaren ympärille niin, että lisäksi rannoilta on mukana Orhinselänniemen kuuluisa hiekkaranta sekä Raakonvaaran ja Pieskänjupukan kallioalueet.

Kahdessa vaihtoehdossa on lisäksi järven luoteispuolella olevia Natura-alueita ja yhdessä vaihtoehdossa puolestaan Miekojärven länsipuolella sijaitseva Sompanen retkeilyreitteineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.