ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Pel­ko­sen­nie­mi ve­rot­taa an­ka­rim­min – Lapin kevyin ve­ro­taak­ka on Ina­ris­sa, Ro­va­nie­mi si­joit­tuu kes­ki­kas­tiin

Soteuudistus myllää verotuksenkin uusiksi, kun noin kaksi kaksi kolmasosaa kuntien palveluista ja verotusoikeudesta siirtyy valtiolle. Verotuksen ei silti pitäisi nousta, ainakaan periaatteessa.

Pelkosenniemi on kovin verottaja Lapin kunnista.

22 prosentin kunnallisveroa perivällä Pelkosenniemellä asuvat keskituloiset palkansaajapuolisot maksavat veroja ja veroluonteisia maksuja 26 983 euroa. Se on 20. eniten Suomen kunnista.

Luku perustuu Veronmaksajain Keskusliiton vuoden 2022 kuntaverovertailuun.

– Muutokset kuntien kunnallisveroprosenteissa olivat poikkeuksellisen vähälukuisia vuodelle 2022. Vaikuttaisi, ettei ensi vuonna voimaan tuleva sote-uudistus saanut kuntia korottamaan veroprosenttejaan varmuuden varalta, toteaa selvityksen tehnyt Veronmaksajien ekonomisti Janne Kalluinen.

Veroissa on yli 5 100 euron haitari

Kaikki Suomen kunnat sisältävässä vertailussa helläkätisin verottaja on jälleen kerran Kauniainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.