Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Pel­ko­sen­nie­mi lah­joit­taa 5 600 euroa uk­rai­na­lais­lap­sil­le

Pelkosenniemen kunnanhallitus päätti lahjoittaa Neuvola-tilan tontin myynnistä saadut 5 600 euroa Ukrainan lapsille Unicefin kautta.

Valtuutettu Pekka Nymanin joulukuisessa aloitteessa esitettiin summaa Unkariin, sillä unkarilainen naiskomppania oli sodan jälkeen perustamassa neuvolaa. Talkoolaiset asuivat tien toisella puolella kansakoululla. Rakentaminen oli mahdollista YK:n UNRRA-avun turvin.

Kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen esitti summaa ukrainalaisille, sillä maa on pyytänyt hätäapua ja moni Suomen kunta haluaa olla mukana tukemassa arkea sodan keskellä. Hallitus teki yksimielisen päätöksen tukea ukrainalaislapsia.

Vakituisen asumisen alueen rakentaminen Pyhätunturissa alkaa, sillä hallitus hyväksyi Kanervikkokadun kaavateiden ja infran rakentamisen aloittamisen, johon on varattuna rahaa 300 000 euroa.

Kunnan suunnitelmissa on aloittaa loppukesästä rivitalon rakentaminen ja tonttien myynti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.