Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Pal­las-Yl­läs­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­ton reit­te­jä ja opas­tei­ta kun­nos­te­taan – työllä suo­jel­laan luontoa vilk­kaim­pien reit­tien le­ve­ne­mis­on­gel­mal­ta

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on suosittu retkipaikka. Kävijät kuitenkin kuluttavat luontoa. Kesän ajan kunnostuksilla pyritään helpottamaan tilannetta.
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on suosittu retkipaikka. Kävijät kuitenkin kuluttavat luontoa. Kesän ajan kunnostuksilla pyritään helpottamaan tilannetta.
Kuva: PEKKA AHO

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reittejä ja parantaa opastusta. Metsähallituksen tiedotteessa kerrotaan, että työllä suojellaan luontoa ohjaamalla retkeilijöitä ja estämällä ongelmallinen reittien leveneminen. Kunnostusten jälkeen kansallispuisto tarjoaa paremmat mahdollisuudet kestävään luonnossa liikkumiseen.

Suunnistamista ja reitin valintaa parannetaan päivittämällä kymmenien lähtöpaikkaopasteiden tiedot ja pystyttämällä uusia. Kansallispuiston suosituimpia kierrosreittejä viitoitetaan: patikointikierrokset saavat vihreät viitat ja maastopyöräilyreitit valkoiset. Reittikierrosten lisäksi uusitaan myös Hetta-Pallas-talvireitin reittimerkinnät koko 55 km osuudelta.