Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Pyö­räi­lyä siellä sun täällä

Kesälomallani huomasin eri paikoissa konkreettisesti pyöräilyharrastuksen suosion kasvun. Kesän alussa katselin lukuisia pyöräilyporukoita ja pyöräkauppoja Mallorcan saarella Espanjassa. Trendikkäillä pyöräilyasuilla ja kalliilla pyörillä varustettuja liikkujia eri puolilta maailmaa näkyi lähes joka kulmassa. Oli mukava käydä lomakohteessa, jossa oli sporttinen meininki.

Saari on suosittu pyöräilykohde ilmeisesti maastonsa ja ilmastonsa vuoksi. Ihmeen sulavasti polkupyöräilijät, autoilijat sekä muut tielläliikkujat menivät eteenpäin kapeilla teillä. Taksinkuljettaja ei kironnut meille autojen seassa meneviä polkupyöräilijöitä, mutta sähköpotkulautailijoista hän ei tykännyt lainkaan.

Paluumatkalla samaan lentokoneeseen hypännyt suomalainen pyöräilyharrastaja kertoi meille monista reissuistaan Mallorcalle ja pyöränsä kuljetukseen liittyvistä kommelluksista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.