Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Päi­vä­kir­ja: Lapin rus­ka­ruuh­kas­sa mietin, mistä kaira alkaa?

Haaveenani on ollut pitkään vaellus Utsjoelle Kaldoaiviin, Adolfin kammille, katsomaan sodan aikana sinne pudonnutta Junkersia.

Viime viikolla pääsin jo kansallispuiston reunalle. Leireilin ystävättäreni kanssa Pulmankijärven upeissa maisemissa seuraamassa pitkänmatkanpyöräilijöiden Ruska-ajoa.

Menimme paikalle henkilöautolla, joten pakkasimme teltan ja retkeilytavaroiden lisäksi mukaan pöydän ja tuolit. Luksusta oli myös vesipänikkä, öljylamppu ja Nuorgamin hyvät palvelut, joita käytimme päivittäin ajamalla kymmenen kilometrin matkan kylille.

Kairassa oli ruskaruuhka! Rinkan kanssa vaeltavia näimme muutaman, mutta asuntoautoja meni ja tuli kontrollipisteen ohi varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita