pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pai­kal­lis­tiet kuntoon

Tornion paikallistiet ovat huolestuttavan huonossa kunnossa. Voidaan puhua valtion (ely) tieverkon kunnon romahtamisesta.

Teiden alhainen peruskunto ja talviaurauksen heikko taso aiheuttavat vaikeuksia muun muassa maa- ja metsätalouden harjoittajille, matkailuyrittäjille sekä kaupunkikeskuksessa työssä ja opiskelemassa kävijöille. Lisäksi perusturvallisuus vaarantuu muun muassa palo- ja pelastustoimen osalta. Onnettomuus-, palo- ja pelastuspaikalle tulisi päästä kalustoa rikkomatta ja ajoissa. Matkailu- ja ohjelmapalveluyritysten asiakkaat eivät enää lähde tai pääse palveluiden ääreen normaaleilla perheautoilla tiestön kunnon takia.

Keskeisiä liikenneväyliä on valtion toimesta kunnostettu ja pyritty hoitamaan. Tämä on ollut hyvä suuntaus ja välttämättömyys, koska Meri-Lappi on merkittävä teollisuuden keskittymä. Samalla alempiasteinen tiestö on päässyt rappeutumaan, eikä tienhoitoon ei ole ollut resursseja. Niille on kertynyt runsaasti korjausvelkaa viimeisen vuosikymmenen aikana määrärahojen niukkuuden takia.

Tornio on pinta-alaltaan laaja kaupunki.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.