jääkiekon mm: Jukka Jalonen luottaa Suomen pe­li­ta­van jau­ha­van lopulta voiton – "Kyllä me läh­de­tään siitä, että kun 60 minsaa on tau­lus­sa, me ollaan pa­rem­pia"

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pahin tur­val­li­suus­ris­ki ei ole met­säs­tys

Olen seurannut uutisointia kansallispuistojen turvallisuudesta ja pannut merkille, että turvallisuuden yhteydessä puhutaan usein metsästyksen aiheuttamasta turvattomuudesta. Etenkin Lapissa metsästysalueet rajautuvat kuntakeskusten, kylien, muun asutuksen ja ajoteiden tuntumaan ja siellä on hyvin tultu toimeen metsästyslaissa ja kaava-alueiden järjestyssäännöissä määritellyillä rajauksilla. Tämä varmaankin johtuu pitkälti perinteet omaavasta vastuullisesta ja valistuneesta metsästyskulttuuristamme.

Viranomaisselvityksien mukaan on päädytyn johtopäätökseen, jossa kansallispuistoissa metsästystä rajoittamalla saavutetaan merkittävä turvallissuutta lisäävä taso. Retkeilijän suuntaan ei näytä olevan suurempia ohjeistustarpeita olevan.