työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pää­siäi­se­nä iloi­taan he­rää­väs­tä ke­vääs­tä – Perhe ja lä­hei­set ko­koon­tu­vat naut­ti­maan juh­la­kau­den her­kuis­ta yh­tei­sen pöydän ääreen

Paras pääsiäismenu valmistuu helposti ja maistuu herkulliselta. Munakasrullaan kiepautetaan täytteeksi katkarapuja ja karitsanjauhelihasta tehdään juhlavat pyörykät. Samettinen jälkiruoka hyytyy sitrusmehun voimalla.

Helppotekoinen, ilman liivatteita hyytyvä jälkiruoka-posset maistuu silkinpehmeältä.
Helppotekoinen, ilman liivatteita hyytyvä jälkiruoka-posset maistuu silkinpehmeältä.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Pääsiäinen on kristikunnan suurin ja vanhin juhla. Pääsiäisviikko alkaa palmusunnuntaista ja huipentuu pääsiäisaamuun. Katolisen ja ortodoksisen perinteen mukaan pääsiäistä edeltää paasto. Sen päättymistä juhlistetaan nauttimalla runsaasti tuhteja ruokia.

Pääruokien ykkösraaka-aine on lammas ja perinteisin sen luullinen paisti eli viulu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.