Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Tul­va­va­hin­ko­ja ei estetä Vuo­tos­ta hai­kai­le­mal­la, vaan py­sy­vil­lä ve­si­es­teil­lä

Iso tulva on tulossa, eikä sitä voi estää enää kuin luonto, jolla silläkään ei näytä olevan tällä kertaa tahtoa moiseen. Lämmin sää jatkunee koko viikon, eikä yöpakkasia ole juuri luvassa. Keski-Lapin metrinen hanki sulaa vauhdilla, mikä näkyy virtaaman nopeana kasvuna Kemi- ja Ounasjoessa.

Suomen ympäristökeskuksen tulvakeskuksen maanantain ennuste ennakoi veden nopeaa nousua vahinkorajalle ja jopa sen yli. Rovaniemellä ja Kittilässä se tarkoittaa poikkeuksellisen jännittäviä hetkiä jokivarren asukkaille jo lähipäiviksi. Jännitettävää riittää hieman myöhemmin myös tornion- ja ivalojokivartisille.

Rovaniemellä poikkeusolojen johtoryhmä pohti maanantaina tulvasuojauksen lisätoimien tarvetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.