Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Kil­pai­lu­ky­ky­so­pi­muk­ses­ta riitely ei lopu ennen kuin li­sä­tun­neis­ta luo­vu­taan

Ei tainnut Juha Sipilä (kesk.) ymmärtää täysin sitä, mitä teki ajaessaan pääministerinä vimmalla voimaan niin kutsuttua kilpailukykysopimusta (kiky). Sipilä on jo astunut pois valtakunnan politiikan keskiöstä, mutta taistelu kikyn lisätunneista jatkuu. Tällä kertaa niistä pyritään vimmaisesti eroon.

Metsäteollisuudessa äsken alkanutta työtaistelua on arvioitu alan vakavimmaksi sitten vuoden 2005, jolloin työnantajat järjestivät kuuden viikon työsulun. Paperiliitto on ilmoittanut kolmen viikon lakosta, jos sopuun ei päästä sitä ennen. Lakossa yli 17 000 työntekijää yli sadassa yrityksessä. Keskeinen riidan aihe on kikyn mukanaan tuomat 24 tunnin palkattomat lisätyötunnit, joista työnantajat haluavat pitää kiinni yhtä kovasti kuin työntekijät haluavat päästä eroon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.