Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Jär­jet­tö­mäl­le ruoan haas­kaa­mi­sel­le on saatava loppu jo il­mas­ton­kin takia

Joulun pyhät uuden vuoden jatkoineen ovat paitsi ylensyönnin myös ruokahävikin kulta-aikaa. Valtaosa suomalaisista varautuu pitkiin vapaisiin kantamalla kotiinsa kassikaupalla evästä, joista osa jää syömättä ja päätyy lopulta roskiin.

Alan asiantuntijoiden laskelmien mukaan Suomen kotitalouksissa heitetään hukkaan 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa joka vuosi. Se on noin kuusi prosenttia kaikesta kotitalouksien ostamasta ruoasta. Koko ruokahävikki on jopa kolme kertaa suurempi, sillä kotitalouksissa syntyy "vain" 30 prosenttia kaikesta hävikistä. Ruoka muuttuu jätteeksi elintarvikeketjun kaikissa vaiheissa. Suurin yksittäinen syy tähän on tuotteiden ylitarjonta.