Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Han­nu­kai­sen kai­vos­ta vas­tus­ta­vat eniten Ko­la­ris­sa nuoret, mikä kertoo arvojen muu­tok­ses­ta

Yli 60 prosenttia kolarilaisista suhtautuu myönteisesti Hannukaisen kaivokseen ja vain yksi neljästä vastustaa sitä. Jos hanke saa viranomaisluvat, yli 70 prosenttia kuntalaisista toivottaa kaivoksen tervetulleeksi. Näin on pääteltävissä kaivosyhtiö Hannukainen Mining Oy:n tilaamasta ja Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta tutkimuksesta (LK 10.6.).

Tulos tuskin yllättää ketään. Jo ennestään oli tiedossa, että kaivoksen kannattajia on vastustajia enemmän. Tämä näkyy esimerkiksi kunnanvaltuustossa. Sekin oli tiedossa, että vastustajia on eniten Ylläksen kylissä, jotka ovat riippuvaisimpia matkailusta. Kolarin kirkonkyläläisistä ja sieppijärveläisistä yli 80 prosenttia kannattaa kaivosta, kun taas Hannukaisen naapurissa asuvista äkälompololaisista vain yksi kymmenestä on sen kannalla.

Suurimmat huolenaiheetkaan eivät yllätä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.