Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Epi­de­mian tor­jun­nas­sa on otet­ta­va myös di­gi­ajan keinot käyt­töön

Jo ainakin 30 maata on ottanut käyttöön mobiilisovelluksen, jonka avulla seurataan ja estetään koronaviruksen leviämistä. Suomessa sovellutusta vasta kehitellään ja se valmistuu aikaisintaan elokuussa. Systeemi perustuu bluetooth-teknologiaan, missä sovellus kirjaa tietoa tallentamatta ylös käyttäjien välisiä kohtaamisia anonyymisti ja varoittaa, jos puhelimen omistaja on ollut tekemisissä virustartunnan saaneen kanssa.

Hallitus on linjannut, että sovelluksen käyttö voi perustua vain vapaaehtoisuuteen. Tämä voi vesittää koko idean, sillä vaarana on, että sovellusta alkaa käyttää vain pieni osa suomalaisista. Monessa muussa maassa on menty jo pidemmälle, jotta rajoituksia voidaan purkaa ja talouden pyörät saada taas pyörimään. Etelä-Koreassa seurantasovelluksen lataaminen puhelimeen on pakollista, jos tartunta on todettu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.