ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Pääkirjoitus // 3.10.2022

Jättipäästöistään tunnettu Outokumpu jatkaa vihertymistään. Teräsjätti on jättänyt 25 miljoonan euron investointitukihakemuksen työ- ja elinkeinoministeriölle.

Jos myönteinen tukipäätös tulee, yhtiö tehnee investointipäätöksen uudesta biokoksaamo- ja biometaanilaitoksesta ensi vuoden aikana. Laitoksen rakentaminen veisi pari vuotta. Investoinnin hinnaksi on arvioitu reilut sata miljoonaa euroa.

Koksi- ja metaanilaitos vähentänee noin kolmanneksella Tornion tehtaiden ilmastopäästöjä. Outokummun vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat noin 700 000 tonnia, joista uusi laitos leikkaisi jopa 235 000 tonnia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.