Ou­nas­vaa­ran lu­kiol­la al­tis­tui noin sata opis­ke­li­jaa ja viisi opet­ta­jaa – Lukio siirtyy ko­ko­naan etä­ope­tuk­seen 1,5 vii­kok­si

Ounasvaaran lukio.
Ounasvaaran lukio.
Kuva: Anssi Jokiranta

Noin sata opiskelijaa ja viisi opettajaa on altistunut koronavirukselle Ounasvaaran lukiolla maanantain 19. lokakuuta ja keskiviikon 21. lokakuuta välisenä aikana.

Nämä altistuneet ovat saaneet asiasta tiedon ja heidät tullaan määräämään karanteeniin.

Koulu siirtyy kokonaan etäopetukseen tartuntatautiviranomaisen määräyksestä keskiviikosta alkaen.

Altistukset liittyvät tiistaina iltapäivällä todettuun koronavirustartuntaan.

Lisäksi altistumisia on tapahtunut koulun käytävillä sekä 19. lokakuuta kouluruokailun yhteydessä. Näiden altistumisten jäljittäminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta.

Koko koulu siirtyy etäopetukseen keskiviikosta alkaen. Etäopetus kestää loppuviikon sekä koko ensi viikon. Seuraava lähiopetuspäivä on maanantaina 9. marraskuuta.

Kaikkia koulun opiskelijoita ja työntekijöitä kehotetaan mahdollisuuksien mukaan välttämään lähikontakteja muihin kuin omaan perheeseen, käyttämään maski välttämättömän kodin ulkopuolisen asioinnin yhteydessä ja hakeutumaan heti oireiden ilmaantuessa koronanäytteenottoon.

Oireettomia ei testata. Karanteeniin määrätyille annetaan ohjeet erikseen.

Etäopetuksen aikana oppitunnit pidetään Meet-yhteydellä työjärjestyksen mukaisesti. Opettajat ohjeistavat tarvittaessa omia ryhmiään tarkemmin Wilman kautta.