Uusi ko­ro­na­tar­tun­ta Ou­nas­vaa­ran lu­kiol­la Ro­va­nie­mel­lä – Kau­pun­gin mukaan odo­tet­ta­vis­sa on "suuri määrä al­tis­tu­nei­ta"

Pulkamontien terveyskeskuksen tartuntatapaus aiheutti 20 työntekijän altistumisen, minkä vuoksi vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan.

Ounasvaaran lukiossa Rovaniemellä todettiin tiistaina iltapäivällä uusi koronatartunta.

Jäljitystyö on kesken. Odotettavissa on suuri määrä altistuneita. Kaupunki tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona.

Todettu tartunta ei ole Ounasvaaran lukion ensimmäinen: viime perjantaina yhdellä lukion opiskelijalla todettiin koronavirustartunta.

Tuolloin koululta määrättiin karanteeniin 21 henkilöä.

Vastaanottoaikoja jouduttu perumaan

20 Rovaniemen kaupungin työntekijää on asetettu karanteeniin viime perjantaina todetun terveysaseman työntekijän tartunnan vuoksi.

Tartunnan saanut oli Pulkamontien terveysaseman työntekijä.

Altistuneet kaupungin työntekijät edustavat eri ammattiryhmiä ja ovat töissä useissa yksiköissä.

Karanteenien vuoksi vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan. Myös terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut osin karanteeneista johtuen.

Rovaniemen kaupungin lähettämän tiedotteen mukaan henkilökunnan suojautumisohjeita on tarkennettu, jotta altistumisia pystytään jatkossa rajaamaan paremmin.

Rovaniemellä todettiin viime viikolla 11 positiivista tapausta, jotka liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin.

Maanantaina tartuntoja todettiin neljä. Maanantain tapauksissa altistuneita ei ole kovin paljon.

Uusi häiriötilanteen johtoryhmä perustettiin

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä päätti tiistaina perustaa koordinaatioryhmän, jonka tarkoitus on valmistella mahdollisia koronatilanteesta johtuvia rajoitustoimenpiteitä häiriötilanteen johtoryhmälle.

Häiriötilanteen johtoryhmä on tartuntatautilain mukainen toimielin, joka voi päättää rajoitustoimista kunnan alueella. Koordinaatioryhmään kuuluu kaupungin, sairaanhoitopiirin ja avin edustajia.

Ryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa ensi viikolla.