Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ou­nas­vaa­ral­le suun­ni­tel­tu ui­ma­hal­li on niellyt jo ainakin pari mil­joo­naa euroa Ro­va­nie­mel­lä

Ounasvaaralle rakennettavan uimahallin suunnitteluun ja uimahallin tarvitseman kunnallistekniikan rakentamiseen on palanut rovaniemeläisten veronmaksajien rahaa ainakin pari miljoonaa euroa. Nyt voi perustellusti kysyä, menivätkö rahat hukkaan?

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuun puolivälissä talousarviokokouksessaan siirtää vuosia vatvotun uimahalli-investoinnin hamaan tulevaisuuteen. Päätös oli ympäripyöreä ja saattaa tarkoittaa jopa palaamista lähtöruutuun. Näin päätöstä tulkitsee liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen.

Konkreettista valtuuston päätöksessä on lähinnä se, että uimahalliasiasta pitää neuvotella Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn edustajien kanssa. Sekin nousee esille, osallistuisiko koulutuskuntayhtymä uuden hallin rakentamiseen ja jos ei osallistu, missä määrin se osallistuu hallin käyttökustannuksiin?

Keskustelu ei lopu

Kaupungin puolella valtavaa kiirettä uuden uimahallin rakentamiseen ei ole varsinkaan nyt, kun kaupungin talous on poikkeuksellisen kehnossa jamassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.