Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Ou­lu­lais­läh­töi­nen Yona tuntee olonsa ko­toi­sak­si Poh­jois-Suo­mes­sa – ar­tis­ti esiin­tyy yhdessä Me­ri-La­pin jou­si­kvar­te­tin kanssa Kemissä ja Tor­nios­sa

Yona ja Meri-Lapin jousikvartetti esiintyvät yhdessä konserteissa Tornion musiikkitalolla 23. maaliskuuta kello 19 ja Kemin Tervahallilla 24. maaliskuuta kello 19.

Laulaja-lauluntekijä Yona eli Johanna Rasmus esiintyy tällä viikolla Kemissä ja Torniossa yhdessä Meri-Lapin jousikvartetin kanssa. Lapsuutensa Oulussa viettänyt Yona matkustelee paljon, mutta Meri-Lappi ei ole hänelle ennestään erityisen tuttu paikka.

– Siksi olinkin tähän innokas lähtemään mukaan. Meri-Lappi on yksi niistä harvoista Suomen alueista, joihin en ole niin paljon tutustunut. Lappi kokonaisuudessaan kiinnostaa minua hyvin paljon, Yona kertoo.

Meri-Lapin keikkojen jälkeen Yona matkustaa suoraan esiintymään Saariselälle. Saariselällä tammikuussa 40-vuotisjuhliaan viettäneen Kaamosfestivaalien taiteellisena johtajana Yona on toiminut kahden toteutuneen festivaalivuoden verran.