Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Osaa­mi­nen ei katso ikää

Näkökulma

Osaavan työvoiman saatavuus ja väestön ikääntyminen ovat keskeisiä yhteiskunnallisia keskustelun aiheita Lapissa. Vuodesta toiseen kuulemme samoja tilastotietoja vanhenevasta väestöstä ja huoltosuhteen heikkenemisestä.

Murrokset väestökehityksessä heijastuvat elinkeinoelämään ja näkyvät yrityksissä muun muassa työvoimapulana, osaamisvajeena ja osaamisen riittämättömyytenä. Samanaikaisesti ennätystahtiin syntyvät uudet työpaikat haastavat työvoiman saatavuutta ja yli puolet Lapin toimipaikoista kokee ongelmia avoimen työpaikan täyttämisessä.

Tästä huolimatta yli 55-vuotiaat kokevat haasteita työllistymisessä. Suomen suurimman työttömyyskassan, Yleisen työttömyyskassan jäsenistössä yli 55-vuotiaiden työttömyysaste onkin jopa kaksinkertainen nuorempiin ikäryhmiin verrattuna.

Onko työelämässä arvostamallamme osaamisella jotain tekemistä iän kanssa? Virallisissa luokitteluissa ja sitä kautta myös yleisessä puheessa yli 55-vuotiaisiin työnhakijoihin viitataan ikääntyneinä työnhakijoina.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi