Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Opis­ke­le uutta tai kertaa vanhaa – Ly­seon­puis­ton lu­kios­sa on tar­jol­la kurs­se­ja, jotka ovat kai­kil­le avoimia

Kaikille avoimia kursseja löytyy niin kielistä kuin lukion reaaliaineista. Opintoja voi suorittaa työelämän tueksi tai omaksi iloksi.

Lyseonpuiston lukiossa on tarjolla rajallinen määrä kursseja, joihin voi osallistua myös muutkin kuin lukion opiskelijat.
Lyseonpuiston lukiossa on tarjolla rajallinen määrä kursseja, joihin voi osallistua myös muutkin kuin lukion opiskelijat.
Kuva: Jouni Porsanger

Lyseonpuiston lukiossa alkaa ensi tiistaina uusi opintojakso. Uuden jakson myötä lukion opintovalikoimaan tulee tarjolle kursseja, joihin voivat osallistua muutkin kuin lukion opiskelijat.

Kaikille avoimissa kursseissa on tarjolla muun muassa lyhyen oppimäärän kielikursseja sekä fysiikan, kemian ja muiden reaaliaineiden kursseja. Kursseille ilmoittaudutaan aikuislukion kautta.

Osa kursseista suoritetaan päiväopintoina yhdessä lukio-opiskelijoiden kanssa. Iltapainotteinen kurssitarjonta löytyy aikuislukion puolelta.

Päivälukion seuraava jakso alkaa 6. lokakuuta, ja osassa kursseista on vielä tilaa. Tulevan lukuvuoden valikoimassa on muun lyhyen saksan, ranskan ja venäjän kursseja. Alkava espanjan kurssi on jo ehtinyt täyttyä.

Lyseonpuiston lukion ruotsin ja venäjän lehtori Sari Laakkonen vinkkaa, että ensi viikolla alkaa venäjän alkeiskurssi, jossa ei vaadita aiempaa osaamista.

– Viikossa on kolme 75 minuuttia kestävää oppituntia. Aloitamme aivan alusta eli kyrillisten aakkosten opettelusta. Ne, jotka ovat aiemmin opiskelleet venäjää, voivat tulla suoraan joulukuussa alkavalle kakkoskurssille, Laakkonen kertoo.

Aikuislukion iltapainotteisessa kurssitarjonnassa on muun muassa ruotsin, englannin ja matematiikan lyhyen oppimäärän kursseja sekä peruskoulun opintoja kertaavia kursseja. Aikuislukion seuraava jakso alkaa 19. lokakuuta.

Sekä päivä- että aikuislukion aineita voi opiskella esimerkiksi työelämässä tarvittavan kielitaidon tueksi tai vaikka vain omaksi iloksi.

Lyseonpuiston lukion apulaisrehtorin ja opinto-ohjaajan Anu Turusen mukaan kielikursseille on vuosien aikana osallistunut muun muassa aikuisopiskelijoita, jotka ovat tulleet kertaamaan opintoja korkeakoulun virkamiesruotsia varten.

– Lyhyiden kielten kurssit ovat hyvä paikka tulla aloittamaan uusi kieli tai petraamaan jo aiempaa osaamista, Turunen kertoo.

Sekä päivälukion että aikuislukion kursseille ilmoittaudutaan aikuislukion kautta. Kursseista peritään kurssimaksu.

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumisesta  rovaniemenaikuislukio.fi.