Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On­nis­tum­me­ko il­mas­to­ta­voit­teis­sam­me ul­kois­ta­mal­la pääs­tö­jä?

Kirjoittajan mielestä ei ole järkevää, että Suomea rakennetaan keskittämisen seurauksena kahteen kertaan.
Kirjoittajan mielestä ei ole järkevää, että Suomea rakennetaan keskittämisen seurauksena kahteen kertaan.
Kuva: Jussi Leinonen

Tiesittekö, Pariisin ilmastosopimuksessa olevat maat raportoivat ainoastaan päästöjä, jotka tuotetaan niiden maantieteellisellä alueella? Tämän logiikan mukaan me, jotka kulutamme paljon, mutta tuotamme vähän, olemme vihreämpiä kuin maa, joka tuottaa paljon, mutta kuluttaa itse vähän. Joten kenen päästöjä ne kiinalaisten päästöt oikeastaan ovatkaan?

Kyseenalainen on myös niin sanottu hinku-laskenta, jonka pohjalta lähes sata kuntaa on sitoutunut vähentämään päästöjään (hiilineutraalisuomi.fi). Siitä nimittäin puuttuvat sekä kulutusperusteiset että rakentamisen päästöt. Rakentamisen osuus kaikista päästöistä on kuitenkin jopa 30 prosenttia.