tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Onko väärin olla suo­rit­ta­mat­ta kesää?

Kesä alkaa olla lopuillaan ja käyn läpi, mitkä kaikki suunnitelmani ehdin toteuttaa. Nähdä kavereita, mökkeillä, käydä festareilla, matkustaa Suomessa, maata auringossa ja ihan vain nauttia kesästä. Kyllä, näitä asioita tein ja koin, mutta paljon jäi myös tekemättä. Ja se, jos jokin näin syksyn lähestyessä ja arjen alkamisen rajamailla ahdistaa.

Päällä on kauhea fomo, eli “fear of missing out”. Fear of missing out tarkoittaa niin menettämisen pelkoa kuin myös pelkoa siitä, että jää paitsi tapahtumista, kokemuksista tai päätöksistä, jotka voisivat johtaa itseä parempaan tai onnellisempaan suuntaan.

Näin Kelan asumis- ja opintotuella elävänä yliopisto-opiskelijana ja aikuista larppaavana nuorena ihmisenä ensimmäinen olettamus kesälomalle on töiden tekeminen, jotta rahaa saisi tienattua säästöön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.