työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko kek­sit­ty mak­suau­to­maat­ti met­sä­no­mis­ta­jil­le?

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr.) pohtii, voisiko metsänomistaja saada maksun siitä, että ei hakkaa metsäänsä. Ohisalo esittää rahan jakamista kaikkien veronmaksajien kukkarosta. Kuinkahan monta rahanjakoautomaattia tämä vihervasemmistohallitus vielä ehtii perustaa?

Eikö velka yhtään hirvitä? Sitä ei saa enää ilmaiseksi. Ensi vuonna siitä on maksettava vähintään neljän prosentin korko, valtionkin.

Muistaakseni vihreät kannattavat niin sanottua perustuloa. Heidän utopiansa lieneekin, että Kela hoitaa toimeentulon valtion rahalla ja vain jotkut tekevät työtä harrastusmielessä. Uusia menoja väläytellään jatkuvasti valtion maksettavaksi. Syrjäseutujen polttoainekulut, asuntolainojen korot ja sähkölaskut ja niin edelleen. Lisäksi vielä korvaus siitä, ettet tee metsilläsi mitään hyödyllistä. Eihän se näin voi mennä.

Mitä tapahtuu hyvinvointiyhteiskunnalle, jos metsätalous täällä hiipuu? Eikö juuri turvekin pitänyt vihreiden mielestä korvata biopolttoaineilla eli käytännössä puulla?

Ohisalon ulostulot tiedetään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.