
Aina houkuttelevan tapaspöydän voi tehdä asettelemalle isoille tarjottimille leikkeleitä, juustoja, tuoreita ja pikkelöityjä kasviksia, hedelmiä, marjoja ja tahnoja sekä leipää ja keksejä. Rytmitä pöytää eri korkuisilla astioilla ja pienillä kulhoilla.
Kuva: Nanna Rintala
Kevät ja alkukesä ovat juhlien huippusesonkia. Omannäköisten juhlien järjestäminen on hauskaa puuhaa, eivätkä ne hyvin suunniteltuna aiheuta turhaa stressiä. Yhtä reseptiä onnistuneisiin juhliin ei ole. Jos päädyt järjestämään juhlat itse, on noutopöytä yksi parhaimmista vaihtoehdoista.
Aloita juhlajärjestelyt miettimällä vierasmäärä. Se, onko kutsuttavia viisitoista vai satakaksikymmentä määrittää pitkälti muita puitteita ja tarjoiluja. Päätä tarjoilut ja mieti minne laitat tarjoilupöydän, niin että se on helposti lähestyttävissä ja täytettävissä. Mieti tarjoiluastiat ja ottimet jo etukäteen, ja varmista että ne mahtuvat pöytään.