hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Oi­keus­asia­mies puuttui Li­min­gan kou­lu­ko­din toi­min­taan – Nuorten kes­kuu­des­sa ki­ris­tä­mis­tä, hy­väk­si­käyt­töä, kiu­saa­mis­ta ja aseis­tet­tua va­rus­tau­tu­mis­ta

"Limingan koulukodilla ei ole erityisasemaa, joka oikeuttaisi käyttämään rajoitustoimenpiteitä laista poikkeavalla tavalla."

Limingan koulutuskeskus -nimisessä valtion koulukodissa Limingassa on rajoitettu lasten liikkumista lainvastaisesti, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

Koulukotiin sijoitettuna olevat lapset ja nuoret eivät pääsääntöisesti ole voineet liikkua ulkona ilman valvontaa. Siellä on myös rajoitettu heidän liikkumistaan ilman, että tästä on tehty lain edellyttämiä päätöksiä.

– Edellytän, että Limingan koulukoti noudattaa lastensuojelulain liikkumisvapauden rajoittamista koskevia säännöksiä ja lasten liikkumista rajoitetaan ainoastaan laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä ja liikkumisvapauden rajoittamisesta tehdään asianmukaiset valituskelpoiset päätökset, Sakslin toteaa.

Eduskunnan oikeusasiamies antoi vastikään kaksi ratkaisua, jotka koskivat Limingan koulutuskeskuksesta tehtyjä kanteluja.
Eduskunnan oikeusasiamies antoi vastikään kaksi ratkaisua, jotka koskivat Limingan koulutuskeskuksesta tehtyjä kanteluja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.