Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nyt se on varmaa: Suomi liittyy Natoon tiis­tai­na 4. huh­ti­kuu­ta

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa Brysseliin ja Suomesta tulee puolustusliitto Naton jäsen tiistaina 4. huhtikuuta, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

Niinistö osallistuu Naton päämajassa järjestettävään viralliseen liittymisseremoniaan. Suomi tallettaa Pohjois-Atlantin sopimuksen liittymiskirjansa Yhdysvaltain hallitukselle ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua. Talletuksen tekee ulkoministeri Pekka Haavisto.

Suomen Nato-jäsenyyttä juhlistava lipunnostoseremonia järjestetään Naton päämajassa liittymiskirjan talletuksen jälkeen. Presidentti Niinistön ja ulkoministeri Haaviston lisäksi lipunnostoseremoniaan osallistuu puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Presidentti Niinistö ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg pitävät tilaisuudessa puheet. Ennen tilaisuuden alkua presidentillä ja pääsihteerillä on kahdenvälinen tapaaminen ja yhteinen lehdistötilaisuus.

Naton ulkoministerikokous järjestetään Brysselissä 4.–5.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita