hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Neljä ri­vi­ta­lo­asun­toa tu­hou­tui rajussa tu­li­pa­los­sa Haa­pa­ve­del­lä – a­suk­kaat eva­kuoi­tiin hä­tä­ma­joi­tuk­seen

Rivitalo tuhoutui palossa Haapavedellä.
Rivitalo tuhoutui palossa Haapavedellä.
Kuva: kevlar

Neljä asuntoa tuhoutui täysin rivitalopalossa Haapavedellä perjantain vastaisena yönä, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Rivitalossa oli palon syttymishetkellä 13 ihmistä. He kaikki pääsivät itse pois rakennuksesta. Ensihoito tarkasti asukkaiden voinnin, ja kaupungin sosiaalitoimi järjesti heille tilapäismajoitusta.

Tulipalo syttyi yhdessä rivitalon kymmenestä asunnossa ja levisi siitä nopeasti laajemmalle rakennuksen välipohjan kautta.

Neljän tuhoutuneen asunnon lisäksi yksi asunto vaurioitui pahoin sammutusvedestä. Viiteen muuhun asuntoon tuli lievempiä savuvahinkoja.

Haapaveden rivitalopaloa oli sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä.
Video: Hannu Österberg

Päivystävä palomestari Jarmo Mustapää kertoo, että kyseessä oli 1970-luvulla valmistunut talo, jossa ei ollut palo-osastointia.

Pelastuslaitos teki kaivinkoneen avulla palokatkon rivitaloon, jotta palon leviäminen saatiin estettyä. Pelastuslaitoksella ei ole sopimusurakoitsijaa vastaavien tilainteiden varalle. Mustapää sanoo, että tällaisissa tapauksissa soitetaan läpi paikalliset koneurakoitsijat ja yritetään saada kaivuri paikalle.

Palo syttyi noin kello 00.30. Viiden aikaan aamulla pelastuslaitos kertoo saaneensa tulipalon hallintaan. Aamulla hieman kello 8:n jälkeen palopaikalla oli menossa jälkisammutustyöt. Mustapää arvioi, että ne jatkuvat vielä parin tunnin ajan.

Palopaikalla oli enimmillään 14 pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon syttymissyytä selvitellään.

Lisätty päivystävän palomestarin kommentit kello 8.23.