Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Neljä lap­pi­lais­ta esit­te­lee ener­gia­re­mont­tin­sa – koteja re­mon­toi­daan nyt ener­gia­te­hok­kaam­mik­si, jotta asu­mis­kus­tan­nuk­sis­sa saadaan säästöä

Energiaremontilla tarkoitetaan remonttia, jolla vaikutetaan asumisen energiatehokkuuteen eli siihen, kuinka paljon energiaa asuminen kuluttaa.

Lapissa on paljon suorasähkölämmitteisiä taloja, joten sähkön hinnan noustua yhä useampi lappilainen ryhtyy energiaremonttiin. Energiaremontilla tarkoitetaan remonttia, jolla vaikutetaan asumisen energiatehokkuuteen eli siihen, kuinka paljon energiaa asuminen kuluttaa.

Esimerkiksi suora sähkö- tai öljylämmitys vaihdetaan maalämpöön. Poistoilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu ovat myös suosittuja vaihtoehtoja. Muita tyypillisiä esimerkkejä energiaremonteista ovat aurinkopaneelit, ikkunoiden ja ovien energiatehokkuuden parantaminen sekä lämmöneristyksen parantaminen.

Aurinkopaneeli kattaa kolmasosan kulutuksesta

Rovaniemeläisen Alpo Hyvösen omakotitalo lämpiää vielä toistaiseksi suoralla sähkölämmityksellä. Kaksikerroksinen, 160 neliöinen talo kuluttaa vuodessa energiaa noin 20 000 kilowattituntia.

Rovaniemeläinen Alpo Hyvönen pyysi kuukausi sitten tarjouksen aurinkovoimalasta, ja nyt paneelit on laitettu katolle. Toistaiseksi vielä lumen peittämät paneelit on määrä saada käyttöön maaliskuussa.
Rovaniemeläinen Alpo Hyvönen pyysi kuukausi sitten tarjouksen aurinkovoimalasta, ja nyt paneelit on laitettu katolle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.