Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Neljä kuskia kärysi huu­meis­ta Ro­va­nie­mel­lä – tes­teis­sä tu­lok­set am­fe­ta­mii­nil­le ja kan­na­bik­sel­le, kai­kil­ta kus­keil­ta puuttui ajo-oi­keus

Poliisi käräytti Rovaniemellä perjantain ja lauantain aikana yhteensä neljä kuljettajaa, joita epäillään muun muassa rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksista.

Poliisipartio pysäytti perjantaina 31.1.kello 15 aikaan Rovaniemen keskustassa henkilöauton, jonka omistajalla ei ollut ajo-oikeutta. 

Auton reilu parikymppinen omistaja toimi autossa kuljettajana. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. 

Miestä käytettiin verikokeissa, ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samana iltana puoli yhdeksän aikaan poliisipartio pysäytti Rovaniemen Korkalovaarassa liikennevalvonnan yhteydessä henkilöauton, jonka parikymppinen kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. 

Lisäksi ilmeni, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Perjantaina hieman ennen puolta yötä poliisipartio pysäytti Viirinkankaalla henkilöauton, jossa oli kiinnitettynä vanhentuneet siirtokilvet. Autoa kuljettanut alle kolmekymppinen mies puhalsi nollat, mutta hän kieltäytyi huumepikatestistä. Tokkurainen kuljettaja toimitettiin verikokeisiin. 

Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Auton kyydissä oli auton omistaja, jota epäillään muun muassa auton luovuttamisesta ajo-oikeudettomalla ja ajoneuvorikkomuksesta.

Lauantaiyönä kello kahden aikaan poliisipartio pysäytti teollisuusalueella henkilöauton, jota kuljetti alle kolmekymppinen mies. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. 

Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.