Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Näyt­te­lyar­vio: Ki­mal­lus­ta men­neil­tä vuo­sil­ta – Leila Li­piäi­nen tekee kol­laa­se­ja ja ins­tal­laa­tioi­ta kirp­pu­to­ri­ta­va­ras­ta

Leila Lipiäinen ei voi vastustaa vanhojen esineiden viehätysvoimaa. Taiteilijan tuotantoa retrospektiivisesti tarkasteleva näyttely arvostelee matkailun jouluisuutta ja muovisuutta.

Subtotal. Leila Lipiäisen esinekoosteita ja kokeellista grafiikkaa Gallerioissa Valo, Katve 1 ja 2 13.8. saakka. Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemellä. Avoinna: ti-su 10–18, vapaa pääsy.

Leila Lipiäinen ironisoi ja kritisoi teoksissaan matkailun luomaa maakuntakuvaa.

Lappi tarjotaan poronlihakeittona, jossa kelluu kultaisia sattumia. Lasivitriineissä on taljoja ja turkiksia. Poronsarvet on pakattu vaaleanpunaiseen vakuumiin.

Huolella tehty design on hieno asia. Kiiltokuvamainen romantisoiminen taas ohjaa ajatukset asiasta kokonaan sivuun.

Onko matkailutarjonta sitä mitä turistit haluavat – vai sitä mitä heidän oletetaan haluavan? Kaikessa toiminnassa ei aina luovuus rehota.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.